V Hradci Králové vyhrál nejprocítěnější tým - FEEL.

20.04.2017 | Beáta Davidová | Soutěžní kola

I  když to byl nejmenší turnaj v celém ročníku, tak stál za to! Prezentující byli zkušení a tréma na nich skoro nebyla vidět. Každý se s tím popral po svém, a tak o originalitu nebyla nouze. Kdo byl ale nakonec nejlepší? Zvítězilo již velmi známé Gymnázium J. K. Tyla nebo letos zabojuje na finále někdo jiný?

Na dnešním turnaji se objevily obě kategorie, a tak jsme měli pestrou škálu různých myšlenek a nápadu. Celý turnaj provázela veselá nálada celé poroty a vtípky od docenta Bureše, který v porotě zastupoval Fakultu informatiky a managementu hostící univerzity. 
Za základní školy se nám přišly ukázat pouze dvě školy ze ZŠ v Novém Bydžově, to je ale ani trochu nepřipravilo o soutěživou náladu. Jeden holčičí tým proti klučičímu, každý jiné téma, ale oba týmy porotu ohromně potěšily, což se projevilo i ve zpětném hodnocení.
Nicméně vyhrát mohl jen jeden tým a tentokrát to byly holky z týmu EJ-EN-EN-DŽEJ se svou prezentací o tom, jak (ne)učit ve škole. Rozhodly se být originální, předvedly i pokus z hodiny chemie a rozdělily učitele do kategorií, který by nikoho z nás jen tak nenapadly! Mělo to šťávu a odvahu, ostatní se mají čeho bát, když přijedou holky na finále!
Po krátké pauze následovaly týmy ze středních škol. Rozhodování bylo pro porotu těžké, nemohla zvolit druhé místo, protože všechny týmy byly hodně vyrovnané a svou kreativitou a pojetím tématu sklidili úspěch. První místo bylo ale bez debat. Porota pomalu ani neměla slov, když svou prezentaci skončil tým FEEL. Kapitánka týmu již soutěžila před lety v kategorii ZŠ, a tak převedla své zkušenosti a společně s perfektně vyváženým týmem nám předvedli skvělou, profesionální prezentaci, která se na finále rozhodně neztratí a jak navrhovali porotci - mohli by s ní i obchodovat. Nejvíce u nich porota ocenila grafické zpracování prezentace, sladěnost, ústní projev a příběh. Jak jsme se ale dozvěděli, dalo jim to taky dost zabrat! Zvládnou se tedy poprat s několika hodinami příprav na finále? Uvidíme.
Vítězům držíme palce na finále a na ostatní skvělá vystoupení se těšíme i příští rok!
Pořadí týmů ZŠ:
1. místo: EJ-EN-EN-DŽEJ (ZŠ Nový Bydžov), ve složení: Andrea Strýčková, Nela Vízková, Anna Mauerová
2. místo: CLASSMATES (ZŠ Nový Bydžov), ve složení: Nikolas Mikula, Tomáš Mital, David Valenta
Pořadí týmů SŠ:
1. místo: FEEL. (SŠ a VOŠ aplikované kybernetiky, Hradec Králové), ve složení: Barbora Horáčková, Denisa Půbalová, Jonáš Jagerčík
2. místo: Bibuchet (SOŠ veterinární, Hradeck Králové), ve složení: Eva Šimonková, Tereza Hadži Nikolová
3. místo: The Sugarhillgang (Gymnázium J. K. Tyla), ve složení: Jan Matějka, Lucie Krausová, Michal Slach