Košický kraj ovládla kancelářská sponka a recept na to, jak se neučit!

20.04.2017 | Jan Pokorný | Soutěžní kola

Soutěžící z celého Košického a Prešovského kraje, v obou kategoriích (ZŠ a SŠ) dne 20. 4. přišli poměřit své prezentační schopnosti na krajské kolo Prezentiády na Gymnázium sv. T. Akvinského v Košicích. I přes hromadnou dopravní nehodu 40 aut a nepříznivé sněhové podmínky, týmy bravurně zvládly přednést své prezentace a navzájem se obohatit ze zkušeností ostatních týmů.

Dnešní den se nesl v duchu zajímavých rekvizit, zejména tým Zdravoťáci ze SZŠ, který nám předvedl na modelu, jak se správně a odborně odebírá lidská krev. Následně studentky z místní školy představily svůj ambiciózní plán na zlepšení podmínek slovenského školství, čehož chtějí dosáhnout pomocí speciálních psacích displejů, které by studenti využívali namísto klasických sešitů. Ačkoliv všechny prezentace byly na vysoké úrovni, vítězný tým Novitatis po položení otázky: "Co je nejlepším vynálezem?", nám dokázali, že kancelářská sponka je sázka na správného koně a tímto výkonem si probojovali cestu až na GF do Brna.

 

Studenti ze ZŠ nám dokázali, že jsou schopni zpracovat i hlubší témata, jako např. jaká je hloubka přátelství a důležitost štěstí. To byla témata týmů Music Mafia, kteří se umístili na 3. místě a Podtatranci, kteří se dokázali prodrat ještě o příčku výše. Extrémně povedená, jak už vyplývá z názvu týmu Extreme unlimited ze ZŠ Štefana Moheľa v Popradu, byla prezentace o receptu jak se neučit.

 

Na závěr bychom chtěli poděkovat pořadatelskému gymnáziu za umožnění uspořádání turnaje v novém přednáškovém sále. A také paní Mgr. Ibolye Straussové, která byla vlídnou a ochotnou porotkyní. 

 

Pořadí ZŠ:

1. místo: Extreme unlimited (ZŠ Štefana Moheľa) ve složení: Eliška Mašlonková, Filip Kubáni, Benjamín Vyhnal

2. místo: Podtatranci (Spojená škola, Poprad) ve složení: Barbora Raučinová, Richard Bališ        

3. místo: Music Mafia (ZŠ Štefana Mnoheľa) ve složení: Martin Šidlovský, Vladislav Mornár

 

Pořadí SŠ:

1. místo: Novitatis (Gymnázium sv. T. Akvinského, Košice) ve složení: Lucia Balogová, Jakub Handzok, Marián Koval

2. místo: Zdravoťáci (Stredná zdravotnícka škola, Poprad) ve složení: Anton Kišidaj, Jakub Longa, Michaela Urbaňáková

3. místo: DEED (Gymnázium sv. T. Akvinského, Košice) ve složení: Lucia Jakubíková, Martina Forraiová, Ivana Petrusová

 Fotogalerie na Facebooku