Bystré LIŠKY vyhrály v Ostravě

21.04.2017 | František Koubek | Soutěžní kola

Na Střední průmyslové škole elektrotechniky a informatiky v srdci Ostravy se dnes sjely týmy ze všech koutů kraje. Utkaly se totiž v krajském kole Prezentiády o to, kdo se zalíbí porotcům a postoupí do Grandfinále. Jak turnaj dopadl?

Týmy se už v 8.30 ráno začaly scházet, aby předvedly své výkony. Hned od pohledu bylo zřejmé, že turnaj pro základní školy bude zastoupen ve všech věkových kategoriích. Na pódiu se vystřídali primáni z gymnázia s mnohem staršími studenty. Mohli jsme tak srovnat, jak témata Nejdůležitější věc na světě a Jak se (ne)učit ve škole odlišně pojaly jednotlivé ročníky. Srovnání to bylo opravdu zajímavé!

V prvním bloku se předvedl tým Grafity se svým tvrzením, že ,,láska je výmysl" a diskutovali se zaskočenou porotou, v jakém věku je nejlepší mít děti. Na otázku, co je nejdůležitější v životě, si nechali primáni z Wigshow odpovídat v dotazníku od neznámých lidí na ulici. Výsledky byly překvapivé. Výsledek oblíbenosti byl vyrovnaný mezi mazlíčky a kyslíkem. Za kvalitní prezentaci i přes svůj věk tak primánky získaly od poroty velký počet bodů. S perfektním ústním projevem a vizuálem se ukázal tým LIŠKY z Hlučína. Svou prezentací o nejdůležitější věci vzali opravdu filosoficky a donutili se všechnvy zamyslet, kde jsou vlastně jejich hranice a co všechno dokážou k dosažení svého cíle. Vše prezentovali na jedničku, v liščím triku svého týmu. Pro porotu nebylo jednoduché zvolit, který tým byl nejlepší, protože kategorie základních škol dnes svou kvalitou překvapila a podle Jarky Kořené z Impact Hubu by týmy mohly konkurovat i dospělým.

1. místo: LIŠKY (Gymnázium Josefa Kainara, Hlučín) ve složení: Daniela Piskalová a Kateřina Krupová

2. místo: Wigshow669 (Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba) ve složení: Eva Žurková a Anna Suderová

3. místo: Grafity (ZŠ Holčovice, Holčovice) ve složení: Anna Sedláčková, Tereza Myšková, František Šikula

 

Fotogalerie na Facebooku