Vítězkami v Brně jsou Emilky, podle Emila Zátopka

21.04.2017 | Františka Orságová | Soutěžní kola

V pátek 21. 4. 2017 se konalo krajské kolo Prezentiády v Jihomoravském kraji - jeden z nějvětších letošních turnajů. Soutěžící týmy přijely na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity, kde prezentovaly své pojetí Lásky, sexu a něžností nebo ukázaly, co považují za Nejpřínosnější vynález. Všichni se s tím poprali po svém a nezalekli se ani kontroverznějších témat nebo zpracování v Prezi.

Porota měla velmi těžký výběr. Už prezentované příklady nejpřínosnějšího vynálezu byly velmi pestré. První tým H&K na to šel přes telefon, od jeho vzniku až po současný vývoj. Dlapíkovi kluci si na to pěkně posvítili LED žárovkou. Pro tým BK je to antikoncepce. A tým Adrive věří v jaderné elektrárny. Tým Pyšní jsou hrdí na vynález peněz, bez kterého by naše společnost nemohla fungovat. Tým JaRoPe se díval do budoucnosti propojení našeho světa s internetem. Za svoji prezentaci Internet věcí, vzájemné sladěné doplňování s vtipnými poznámkami si zasloužili 2. místo a Divokou kartu do finále. 

Porota se trochu červenala u druhého zvoleného téma. Kaňouři začali pozvolna něžnostmi a skončili naopak láskou ve slidu s názvem "Miluji tě a tečka". Pro tým Zavařeniny je láska nad všechny vynálezy. Modré pilulky, již jak název napovídá, přišli s modře sladěnou prezentací Viagry. SZŠ Jaselská zvolila zajímavý chemický rozbor láskyplných projevů. Ale třeba holky z týmu Abazin se nebály ani kontroverznějšího pojetí, tak přednesly otázku "Porno a my?". 

Nad ostatní vynikla trojice holek, která se představila jako Emilky. Jméno si vzaly podle Emila Zátopka, na kterém obdivují jeho výdrž a boj. Nebály se jít s kůží na trh a představit vynález čistě pro ženy - podprsenku. Obrázková prezentace v Prezi, plynulý projev, sladěnost a originalita pojetí jim zajistila postupovou vstupenku do finále a 1. místo. Holkám gratulujeme a držíme palce ve finálovém boji!

1. místo: Emilky (Brno - OA, SOŠ knihovnická a VOŠ Brno, Kotlářská 9) - Karolína Balatková, Veronika Malcová, Soňa Kuderová

2. místo: JaRoPe (Gymnázium T. G. Masaryka Zastávka) - Jaroslav Španihel, Petr Hasil, Robert Škvařil

3. místo: Abazin team (Gymnázium a JŠ Břeclav) - Barbora Vítová, Anna Neugebauerová, Zita Ondráčková & Dlapíkovi kluci (Brno - SŠ informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, Čichnova 23) - Prokop Moravčík a Michal Vaněk

Fotogalerie na Facebooku